måndag 25 februari 2019

Uppiggande eller lugnande mask

Vi känner alla olika, och olika vid olika tillfällen. Det jag pratar om är vad som känns skönast och bäst vad det gäller en ansiktsmask.
Jag har den senaste veckan provat två olika arkmasker, Sheet maske. Två lite motsatta kan man säga, en uppiggande och lugnande.

Serum Masq+ Upload som ska ger en vitaminkick när din hy känns trött och saknar spänst. 
Ansiktsmasken innehåller ett aktivt serum som mättar huden med uppiggande och energirika ingredienser från vitamin C, vitamin E och caffeine.
 Du placera masken över ansiktet, och intar bäst ett ryggläge och håller dig lugn i ca 15-20 minuter, kan bara det vara en utmaning kan jag tycka. Regelbunden användning rekommenderas, vilket innebär 2-3 gånger i veckan, och din hy ska återfuktas, få en fin lyster samt hjälper till att förebygga åldrande.
 Serum MASQ+ är alltså en skräddarsydd cellulosa mask (ark/sheet mask) som innehåller 23 ml aktivt serum. Masken är också anpassade efter nordiskt klimat och nordiska hudtyper, även formen på masken är anpassad efter europeiska ansiktsmått, ja vi har ju lite olika ansiktsformer var ifrån i världen vi kommer.

Den andra masken, i samma serie, är Serum Masq+ Relax ska tar hand om din hy lite extra när du behöver varva ner. Den här ansiktsmasken innehåller ett aktivt serum som mättar huden med lugnande och återfuktande ingredienser från gurka, grönt te och aloe vera. 

Samma sak gäller här, placera masken över ansiktet, och håll dig lugn i ca 15-20 minuter. Regelbunden användning, 2-3 gånger i veckan, ska håller din hy återfuktad, ger en fin lyster samt hjälper till att förebygga åldrande, men lite lugnare ingredienser då.
 
Det där med uppiggande eller lugnande känner man så klart inte av, men de aktiva ämnena gör förhoppningsvis så att din hud känner av det hela.

Jag tycker att det är två sköna masker. Och det där med att det är arkmasker gör det mindre kladdigt än vad det är med krämmasker. Som ska dels läggas på i ett jämt läger över ansiktet och sen tvättas bort. Masken är lättare att bara placera på ansiktet och sen enkelt bara att lyfta av, och sen massera in eventuella rester, klart.

Båda maskerna ger som sagt en skönt återfuktad känsla, ger en fin lyster åt ansiktet och doftar gott. Den enda utmaningen för mig är som alltid vad det gäller masker, att hålla mig stilla och lugn i 15-20 minuter.

Priset för båda maskerna ligger runt 35 kronor/styck.

Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...