tisdag 12 april 2016

På kollagenjakt med BioCell Collagen II + Hyaluronsyra från Great Earth

Kosttillskott är inget som jag brukar använda, men nu har jag testat BioCell Collagen II + Hyaluronsyra från Great Earth.
BioCell Collagen + Hyaluronsyra innehåller en kombination av hydrolyserat kollagen typ 2, kondroitin och hyaluronsyra som stödjer ledernas funktion, kroppens kollagenproduktion och bindvävens normala funktion. Kollagen typ 2 är det dominerande typen av kollagen i det mänskliga ledbrosket. BioCell Collagen produceras genom en patenterad process för ett snabbt och effektivt upptag i kroppen.
Och Kollagen sägs ju vara dunder för oss som passerat 40. Ja, redan från 20-25 års åldern börjar kollagenet brytas ned och försämras samtidigt som kroppens egen produktion av kollagen minskar. Vilket innebär att huden blir tunnare, utvecklar rynkor, pigmentfläckar och förlorar sin spänst. Ja, det är det som fått mig att testa lite kollagen, så att säga utifrån och in.

Ingredienser
BioCell Collagen II® (Hydrolyserat kollagen typ II, kondroitin, hyaluronsyra), rispulver, klumpförebyggande medel (veg. magnesiumsalt av fettsyror), kapsel (gelatin från nötkreatur).

Jag gillar inte att kapselns gelatin är från nötkreatur, jag äter inte kött/fågel sen 20 år, men är inte manisk vad det gäller just gelatin t ex, men gillar det inte! Sen så gillar jag heller inte att kapseln innehåller rispulver, det efter att det skrevs ju en hel del om att ris innehåller arsenik! Ja, det är väl inga mängder att prata om, men det känns inte så hälsosamt helt enkelt!

Efter en månad ser jag inga stora förändringar, inga mindre heller, kanske att huden känns något mindre torr. Om det sen beror på att våren och värmen har kommit och därmed inte så påfrestande för huden, ja det vet jag inte men det är ju ett plus.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har du fortsatt med tillskottet? Någon skillnad?

Annette sa...

Hej, nej jag har inte fortsatt, så ingen skillnad :)

Anna sa...

Hej!
Det var så roligt att läsa angående gelatin, inte vara nitisk och ris med arsenik. Kunde varit jag som skrev allt! :)
Undrar hur det gick? Sitter och har det i en nätkundvagn men har exakt samma "det känns inte bra" som du beskriver. Men nyfiken på om det var värt det liksom? Funkade det`alls?
Tack på förhand.
Allt gott /Anna

Annette sa...

Hej Anna, det var länge sen jag testade :) Men minns att jag inte märkte någon skillnad och att jag slutade med dem. Så jag kan inte ge dig tummen upp helt enkelt :)

Ha det gott!
Annette

Anna sa...

Tack snälla för svar! Då vet jag det. Önskar dig en snäll dag :)

Annette sa...

Detsamma till dig :)

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...