fredag 23 december 2016

Tvål med förförisk doft - Liquid Soap från Maria Åkerberg

Tvål som tvål säger en del, men det håller inte jag med om. För mig är det viktigt att en tvål inte är uttorkande, att den inte innehåller en massa onödigt och onyttigt...och, att den doftar gott!

Maria Åkerberg har precis kommit med en ny tvål, Liquid Soap, som uppfyller alla mina krav, inte minst det sista...doftar ljuvligt! Den finns i och för sig i tre olika dofter, och jag har endast provat Energy, och den doftar som sagt ljuvligt.

Tvålen är en milt rengörande med ingredienser som kokos och maj som tillåter huden att behålla sin naturliga skyddande syramantel*. Den innehåller eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär.

Pris 129 kronor/250 ml*Ja vad sjutton är en syramantel? Syramantel är ett osynligt skydd som ligger i det översta hudlagret. Den består av en blandning av fettsyror, vaxer, mjölksyra och salter som huden själv producerar. Bevarar även hudens ph-värde, mellan 4,5 och 6, bevarar fukt, samt hindrar den att skadliga bakterier och mikroorganismer får fäste och orsakar obalanser och sjukdomar. Finns överallt på kroppen, och du har säkert känt av en skada i den någon gång, ja, när huden känns uttorkad och torr t ex så har du med all sannolikhet använt någon produkt som skadat manteln. Den brukar självläka om du tar det försiktigt med huden efter skadan. Och som med allt annat, så återbildas syramanteln snabbare vi 25 års åldern än vid 45 års åldern, ja det går långsammare med åren även här helt enkelt. Kort och gott, en viktig mantel med andra ord! 

Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...