onsdag 21 maj 2014

Queen of Licorice - spaprodukter baserade på lakrits

Jag älskar att äta lakrits, så omöjligt är det väl inte att jag också kommer att gilla att smörja utsidan med det också. Nu introduceras i alla fall svenska skönhetsvarumärket Queen of Licorice ekologiska spaprodukter
baserade på lakrits.
Queen of Licorice erbjuder ett produktsortiment som är baserat på lakrits som aktivt innehåll. Glycyrrhiza glabra, lakritsrot, är en medicinalväxt som i andra delar av världen används som invärtes och utvärtes medicin. Den används i bl.a. hudkrämer för sina inflammationshämmande och cellförnyande egenskaper. Här hos oss är vi mest vana att främst hitta lakrits i invärtes mediciner för bl.a. halsproblem.
Initiativtagare till hudvårdsserien är OS-konditor Elisabeth Johansson, som tillsammans med örtterapeut Lisen Sundgren från Life by Lisen arbetat fram serien som består av 100% ekologiskt innehåll.
Förutom basen av lakritsrot har produkterna balanserats upp med individuella ingredienser och friska dofter som bl.a. tea tree, pepparmynta, citron, rosmarin och eukalyptus. Resultatet är ett hudvårdsmärke som passar både kvinnor och män. 

I serien finns:
Lakrits Tea Tree Schampo för optimal hårvård. Fuktgivande volymschampo med lakrits, antiseptisk tea tree och uppfriskande pepparmynta. Passar bra till känslig hårbotten. 

Lakrits Tea Tree Balsam för optimal vård av hår och hårbotten. Ett vårdande balsam med lakrits, sheasmör, tea tree och pepparmynta som stimulerar hårbotten.

Lakrits Eucalyptus flytande tvål. Fuktgivande, flytande tvål med lakrits och uppfriskande eukalyptus som håller händerna mjuka och fina. 

Lakrits Rosmarin Massageolja. Välgörande massageolja med sheasmör, lakrits, uppfriskande rosmarin och pepparmynta. 

Massageolja för klassiskmassage, intimmassage och badolja. Tips! För att tillgodogöra sig oljan maximalt vid bad, smörj in kroppen med oljan innan du kliver i badet. Det går även bra att tillsätta ett par matskedar direkt i badvattnet. 

Lakrits Citron Skrubb. Mjukgörande, peelande saltskrubb med sköna oljor för torr hud. 

Produkterna från Queen of Licorice finns att köpa på bl.a Choklad- och lakritsbutiken, Stockholm, och Lakritsroten.se! Ja kanske inte ställen där du brukar köpa dina skönhetsprodukter, men väl på plats är det nära till hands att en eller två lakritsprodukter för invärtes bruk slinker ner också....
Priser, schampo, balsam och flytande tvål 150 kronor, massageolja 180 kronor, lakrits/citron-skrubb 220 kronor.Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...