tisdag 24 oktober 2017

Vet du vad Keratosis Pilaris är

Om inte jag torrborstar och har bra hudkrämer får jag lätt små partier, speciellt på baksidan av låren, med lite knottrig hud. Ja det påminner lite om gåshud som man får när man fryser. Jag har det inte så mycket, och det har blivit bättre med åren, men ändå.
Jag har genom åren hört otroligt många väninnor som klagat på just det här också. Många får det på baksidan av överarmarna, baksidan av låren, skinkorna, vaderna. Men nu har jag hört att det är en mycket vanlig hudsjukdom, som drabbar många i alla åldrar. Namnet på det hela är Keratosis Pilaris, häpp! Det är varken farligt eller smittsamt men delvis ärftligt och kan inte botas med mediciner men många hudvårdsprodukter kan lösa problemet. Anledningen till problemet är en rubbning av hudens förmåga att bilda normala hornlager. 
Så, om det är till någon tröst så är det otroligt många som har eller har någon gång haft de här knottrorna. Det finns till och med en hemsida om problemet, keratosispilaris.se, om du vill läsa mer om det.
Bra hudkrämer ska hjälpa, och de ska innehålla: 
AHA syror (Glykolsyra, Mjölksyra). Karbamid (urea), Salicylsyra, Retinoider (ex tretinoin, adapalene)
Nu ska jag testa Retexturing Treatment från Exuviance, med AHA,som jag hört ska vara bra. Ja det finns en massa krämer som jag läst ska vara bra, men eftersom jag gillar Exuviance så testar jag det märket.
Jag smörjde in mig med krämen för första gången i morse efter duschen, så jag får återkomma om/när jag märker resultat. Jag har väldigt lite av de här knottrorna så jag tror att det ska gå bort ganska lätt, men har du lite större problem så kan det tydligen vara lite svårare, men ge inte upp.

Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...