måndag 12 juni 2017

Fruktiga smoothies med den oväntade ingrediensen te

När jag säger te så tänker väl många på något värmande, och kanske framför öppna spisen till hösten. Men nu till sommaren tänkte jag ge dig några fräscha fruktiga smoothies recept med just te från Yogi Tea som en av ingredienserna. De här fräschingarna, vad säger du om dem? 
Ha en fin fräsch måndag!  
KRYDDIG BÄR- OCH MYNTASMOOTHIEMED YOGI TEA® CLASSIC 
Sommarens fräschaste smoothie är fylld med vitaminer och en kryddig kopp av YOGI TEA® Classic. Classic är teet som Yogi Bhajan ursprungligen serverade sina yogaelever och består av en unik blandning av traditionella ayurvediska kryddor så som kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och svartpeppar som kommer från kontrollerade ekologiska jordbruk. En perfekt kombination till sötman från bären och bananen i denna smoothie!
Ingredienser: 
1 handfull blandade skogsbär
2 bananer
Saft av 1 lime

10 myntablad
3 tsk agavesirap eller rörsocker
1 kopp YOGI TEA® Classic
Gör så här:
Lägg Classic-tepåsen i en kopp och häll i 2,5 dl kokande vatten. Låt svalna. Skär banan och mynta i mindre bitar. Lägg dem i mixern eller blendern tillsammans med bären och häll på halva koppen te. Mixa ett par minuter tills smoothien får en slät konsistens. Späd med mer te till önskad konsistens. Häll upp i två glas och servera direkt, gärna med ett par isbitar. 
Tid: 5 –10 minuter | tillräckligt för 2 glas

UPPFRISKANDE MELON- OCH ZUCCHINISMOOTHIE MED YOGI TEA® LICORICE
En spännande kombination av zucchini, vattenmelon och YOGI TEA® Licorice utgör denna lite matigare och goda smoothie. Lakritsroten har varit hyllad en lång tid – bland annat av Egyptens faraoner som älskade dess söthet, rika smak och stärkande egenskaper. Licorice-teet består av spännande kombination av kryddig ingefära, apelsinskal, kanel, svartpeppar och en hint av vanilj som kommer från kontrollerade ekologiska jordbruk. Ingredienserna bidrar till en unik blandning och en spännande smakupplevelse!
Ingredienser:
250 g zucchini
250 g vattenmelon
10 myntablad
Några morotsblad
1 kopp YOGI TEA® Licorice
Gör så här:
Lägg Licorice-tepåsen i en kopp och häll på 2,5 dl kokande vatten. Låt svalna. Skär zucchini, vattenmelon, mynta och morotsblad i mindre bitar. Lägg dem i mixern eller blendern och häll på halva koppen te. Mixa ett par minuter, tills allt är slätt. Späd med mer te till önskad konsistens. Häll upp i två glas och servera direkt, gärna med ett par isbitar. 
Tid: 5-10 minuter | tillräckligt för 2 glas

HET SPENAT- OCH MYNTASMOOTHIE MED YOGI TEA® SWEET CHILI
En uppfriskande smoothie med lite sting! En mix av fräscha frukter och en hint av chili utgör smaken i denna uppfriskande smakupplevelse. Det kryddiga stinget från YOGI TEA® Sweet Chili är inspirerat av mexikanska traditioner och får kroppen att slappna av – perfekt i semestertider. Teet innehåller bland annat lakritsrot, chilipeppar, grönmynta och brännässla som kommer från kontrollerade ekologiska jordbruk.
Ingredienser: 
1 handfull färsk spenat
1⁄2 gurka
1 ⁄ 2 nätmelon
1 äpple
1 persika
1-2 dadlar
10 myntablad
1 kopp YOGI TEA® Sweet Chili
Gör så här: 

Lägg Sweet Chili-tepåsen i en kopp och häll på 2,5 dl kokande vatten. Låt svalna. Skär grönsakerna, frukten och myntan i mindre bitar. Lägg dem i mixern eller blendern och häll på halva koppen te. Mixa ett par minuter, tills allt är slätt. Späd med mer te till önskad konsistens. Häll upp i två glas och servera direkt, gärna med ett par isbitar. 
Tid: 5-10 minuter | tillräckligt för 2 glas

Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...