torsdag 12 maj 2016

Ett nytt premiumsmink med DIY-koncept - Belle Dame

Igår var jag på visning av ett nytt svenskt sminkmärke, Belle Dame som förövrigt är namnet på en fjäril, som lanseras 16 maj i butiken på Götgatan 37 i Stockholm.

Belle Dame har tagit fram en komplett serie av högkvalitativ, skonsam och näringsgivande kosmetik. Produkterna är producerade i USA, Kanada och Italien i fabriker med över 40 års erfarenhet av att producera högkvalitativa sminkprodukter.
Sminkserien består av produkter för bas, ansikte, ögon, läppar och bryn. Produkterna innehåller olika sammansättningar av mineraler och vitaminer som skyddar huden från yttre påverkan och samtidigt ger näring åt huden, samt av naturliga ämnen som grönt te och aloeextrakt för att lugna och lindra huden.


I butiken, som öppnas i samband med lanseringen, kommer kunderna också kunna boka in sig på en ”Gör det själv”- sminkning. Kunden får alltså sminka sig själva under vägledning från professionella makeupartister på plats. Att själv få sminka sig, med vägledning av proffs, känns ju mera lärorikt än att bli sminkad av ett proffs och sen gå hem och och försöka minnas och efterlikna det hemma. Ja, det tycker jag var ett smart drag!

För att möjliggöra DIY-makeup använder sig Belle Dame av en ny  rengöringsspray, BeautySoClean, som desinficerar sminket mellan varje användning och gör det 100 % fri från bakterier på 10 sekunder.

Bakom Belle Dame står grundare Suzanne Jouda, en 30-årig entreprenörskvinna från Stockholm. Suzanne är utbildad makeupartist med masterexamen i organisk kemi och har en bakgrund som forskningsingenjör och kvalitetsansvarig på internationella företag som GE Healthcare och AstraZeneca.

-  Vi vill att Belle Dame utöver kvalitativa sminkprodukter även ska erbjuda våra kunder en härlig tjänst där de kan komma förbi med sina vänner efter jobbet och fräscha till sig innan AW:n eller bara för att lära sig mer om hur de lägger en perfekt make själva. Vi är dessutom övertygade om att våra kunder kommer lära sig mer hos oss på vår DIY-makeup där de utöver rådgivning även själva lär sig tekniken. Vilket de annars inte gör på en vanlig makeuprådgivning där ett proffs lägger all make åt dem. Vi tror starkt på konceptet learning by doing, förklarar Suzanne Jouda, vd och grundare av Belle Dame. 

DIY-makeup kostar 200 kronor/45 minuter. Kunden får då utöver expertrådgivning på plats en egen mascara som de får ta med hem.
Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox


Inga kommentarer:

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...